Kennis Hoe de vaatwasser op de juiste manier te reinigen?

Bijna geen enkel ander huishoudelijk apparaat heeft evenveel potentieel voor conflict als de vaatwasser - omdat ieder van ons, bij het verlenen van ons, onze geleerde solide principes heeft, die ten laatste tegenkomen in de gedeelde flat of gedeeld appartement. Maar wie efficiënt toegeeft, kan energie besparen en van schone gerechten genieten.

5 tips voor schone gerechten

Vies binnen, brandschoon. Maar zelfs de duurste en grootste vaatwasser loont niet als deze verkeerd wordt gegeven.

  1. Maak zware gerechten, zoals potten, pannen of ovenschotels, in de onderste spoelmand, omdat deze het gewicht beter kan houden en de waterstraal de meest intensieve is.
  2. Als de vaatwasser volledig is geladen, bespaart dit tijd, energie en water. De onderdelen in de gootsteen mogen echter niet te dicht bij elkaar liggen, dus het risico bestaat dat de waterstraal niet zo goed elk stuk serviesgoed bereikt en dat u met de hand moet spoelen.
  3. Verwijder op voorhand grof voedsel en sausresten van de vaat - beschermt tegen onaangename geurtjes en beschermt de machine.
  4. Als alle borden en bestek items zijn gewist in de juiste houders, kunnen ze allemaal gelijk worden bereikt en schoongemaakt door de waterstraal.
  5. De vorken en mesranden van het bestek moeten in de meegeleverde bestekmand naar boven wijzen - tenzij het bijzonder scherpe messen zijn waarvan de tanden in de bestekkorf moeten verdwijnen.