Kennis Hoe vaak moet je je kussen wassen?

Roos, speeksel, resten van make-up en haarstylingproducten - een kussen krijgt in de loop van zijn leven veel. Het meeste kleeft aan de hoes, die je regelmatig wast, maar ook het kussen zelf moet regelmatig worden schoongemaakt. Als vuistregel geldt dat elk kussen één keer per jaar in de wasmachine moet worden geplaatst of professioneel moet worden schoongemaakt . Belangrijk: kussens gevuld met dons of veren kunnen alleen thuis worden gewassen als er ook een droger beschikbaar is.

Kussens op de juiste manier wassen en doppen

Achtergrond: tijdens het wassen, klonteren de dons of veren samen en worden niet opnieuw gescheiden tijdens het drogen in de lucht - ze ruiken daarna vaak bemost. Het resultaat is een onbruikbaar kussen dat niet echt comfortabel is. Drogen in een wasdroger, aan de andere kant, verzacht de vulling zodat het kussen na het reinigen weer zacht is. Het is het beste om wat schone tennisballen in de wasmachine en droger te plaatsen, dan zullen de veren nog beter worden losgemaakt en sneller drogen. Voor de zekerheid moet je een was op 60 graden kiezen, zodat bacteriën, huisstofmijt en hun erfenissen echt worden verwijderd.

Als je geen droger hebt, moet je je toevlucht nemen tot speciale schoonmaak - dit is een beetje duurder, maar de moeite waard. Omdat wanneer het kussen (en ook de deken) terugkomt, het heel fris ruikt - het maakt het nog leuker om naar bed te knuffelen.