Kennis Hoe bescherm ik mijn huid het beste tegen de zon?

Zon is goed. Het geeft je vitamine D, verlicht de gemoedstoestand, activeert het immuunsysteem ... Dus je kunt genieten van de gezonde effecten van de zon, je hoeft maar drie punten te overwegen: bescherming, zorg, schaduwbreuken. Bescherming tegen alle componenten van de zon: UVA- en UVB-stralen en blauw licht. De drie hebben verschillende effecten op uw huid. De nieuwste generatie zonnebrandcrème vangt ze allemaal - zolang je het niet overdrijft met zonnebaden. Dit betekent dat u op tijd zou moeten vluchten ondanks uitgebreid gebruik van zonnebrandcrème - en uw huid na het zonnen uitgebreid met vet en vocht uitgebreid onderhouden. Hoe je je huid het beste kunt beschermen voor en na de zon:

  • Als je, als een blonde Midden-Europese, je wilt houden van je gezicht in de zon gedurende meer dan 30 minuten vanaf de lente, zonder een zonnebrand te voelen, dan heb je zonnebrandcrème nodig. Ten minste SPF 15, beter 20. In de bergen en op het water in plaats van 30, omdat de zon veel sterker is.
  • Voor het gezicht heb je een dunne strook crème van de helft van de lengte van je wijsvinger nodig. Voor een arm moet deze de volledige lengte van uw wijsvinger zijn.
  • Crème minstens 20 minuten VOOR het zonnebaden.
  • Uiterlijk na 90 minuten schijnt de zon. Dan heb je een dichte hoed of een lommerrijke boom nodig, dus schaduw.
  • Let op strooilicht: dit verbrandt je voeten, zelfs als je onder een boom zit. Je moet ze vooral goed creme.
  • 'S Avonds moet de zonnebrandcrème op de huid liggen en vochtinbrengend zijn.