Weten waarom is toast ongezond?

We willen deze vraag graag beantwoorden van een gebruiker van True Fitness Blog - maar in het algemeen: toastbrood is NIET ALTIJD ongezond!

Allereerst hangt het af van WAT je hebt gekozen voor een toast. In normale, heldere, "witte" Buttertoast bevat eigenlijk nauwelijks mineraal en vezels - het is dus een relatief "leeg" en eigenlijk nogal ongezond voedsel.

Volkoren toast dat er een beetje beter uitziet: er zijn meer inhoud en voedingsstoffen - maar niet meer bepalend. En normaal volkoren brood (dat je ook kunt roosteren) heeft er weer meer van - met minder calorieën! Daarnaast bevat volkoren toast aanzienlijk meer additieven dan in ieder geval vers volkorenbrood.

Dat is wat je wilt weten over toastbrood!

  1. Voor een volkoren toastbrood moet het verwerkte meel bestaan ​​uit ten minste 90 procent vol graan .
  2. De voedingsvergelijking : 1 slice Buttertoast (ongeveer 25 gram) heeft ongeveer 70 kilocalorieën, net geen 1 gram vet en 0, 75 gram vezels.
    1 plak volkoren toast heeft ongeveer 62 kcal, 1, 25 gram vet (hoewel gezond) en 1, 75 gram vezels.
  3. Toastbrood duurt ongeveer drie maanden in de vriezer - het hoort niet thuis in de koelkast!
  4. Het figuurprobleem : Toast, ongeacht welke, we percipiëren subjectief als een relatief licht voedsel en eten er dienovereenkomstig veel van. En toast brood dat we ook graag weelderig tonen - en niet altijd met de gezondste dingen.
  5. Let op: toast de toast niet te donker, de donkerbruine of zwarte vlekken bevatten dan onder andere kankerverwekkend acrylamide. De absoluut weggesneden!
  6. Als je wat schimmel op je toastbrood ziet, gooi dan het hele pak weg, want de paddenstoelen sporen zijn dan al in alle andere plakken.