Kennis Hoe bescherm ik mezelf tegen negativiteit?

Negativiteit heeft vele gezichten - of het nu gaat om angst voor de toekomst, angst voor ziekte of een alomtegenwoordige faalangst en falen op alle gebieden. Negativiteit is een echte energierief en verlamt ons.

Om je hiertegen te beschermen, moet je eerst duidelijk maken waar de duistere gedachten vandaan komen. Gebrek aan eigenliefde is meestal de bron van negativiteit. Begin daar en maak uzelf bewust van uw talenten en goede eigenschappen - bij voorkeur op papier! Ten tweede, maak plannen en geloof dat uw beste tijd altijd in de toekomst is. Ten derde, let niet op negativiteit. Tip voor een zelfexperiment: beantwoord de volgende keer dat iemand je vraagt ​​hoe je bent, zonder enige aarzeling: "Het gaat goed!".

Haal uit de zorgen - zo werkt het!

Studies hebben aangetoond dat optimisten blijven komen en gezonder zijn. Maar hoe kom ik daar? De oplossing is: beslissen over een positieve houding. Zonder ifs en maren! En als het monster zichzelf in jou aankondigt, drijf hem dan snel uit met deze vijf slagen :

  1. Beste casus-scenario: Uit met de slechtste foto's en met het droomscenario! Stel je het ideale proces voor in een aankomende situatie - tot in het kleinste detail! Op deze manier wordt u automatisch zelfverzekerder over dingen. En je zult verbaasd zijn hoe vaak het beter met je gaat!
  2. Vraag: Waarom zou ik niet positief moeten denken? Wat houdt me tegen? En: is dat logisch en is het het waard om in zo'n slechte staat te verkeren?
  3. Verander het perspectief: is het glas half leeg of halfvol - focus op de oplossing, niet op het probleem! Stel jezelf de vraag: wat kan ik concreet doen om de negatieve uitkomst te voorkomen? Welke kansen ontstaan ​​uit mijn situatie?
  4. Zie je als een hulpbron: welke sterke punten neem ik mee, zodat het werkt? Bewonder iets en geef uitdrukking aan je vaardigheden, bijvoorbeeld met een nieuwe hobby.
  5. Het goede advies: wat zou ik mijn beste vriend of beste vriend in de situatie adviseren?