Kennis Hoe ziet een gezond ontbijt er uit voor kinderen?

Kinderen zijn nieuwsgierig, ze willen leren en iets nieuws proberen - ook op het gebied van eten. Ouders dienen als een rolmodel voor de ontwikkeling van het voedingsgedrag van hun eigen kinderen en moeten de maaltijden kleurrijk en gevarieerd maken en hun kinderen laten deelnemen aan de selectie en voorbereiding. Het favoriete gerecht van een kind kan uiteindelijk van de ene dag op de andere veranderen.

Als een belangrijke bouwsteen en bij te vullen voor de energie-opslag is vooral het ontbijt voor kinderen. Je hebt het nodig voor fysieke en mentale ontwikkeling in het algemeen en, natuurlijk, voor je concentratie en prestaties in het bijzonder . Vanuit psychologisch oogpunt is het ontbijt ook belangrijk voor kinderen, omdat dit solide ritueel de dagelijkse routine integreert en veiligheid biedt.

Eenvoudige regels voor een gezond ontbijt

Een gezond ontbijt kost niet veel tijd. Volg gewoon deze paar eenvoudige regels:

 1. Drinken: veel water of ongezoete thee.
 2. In de ochtend plant voedsel zoals fruit en groenten.
 3. "Goede" koolhydraten, zo vaak volkoren in plaats van witte bloemproducten, stevige muesli (met gedroogd fruit voor een beetje zoetheid) in plaats van gezoete ontbijtgranen.
 4. Zuinig met zout, suiker (dus vrij weinig gezoete cacaodranken, yoghurt, enz.), Vetrijk voedsel en additieven.
 5. Vaak is een jam of Nutella brood oké, maar dat zou niet de regel moeten zijn. In plaats daarvan vaak een brood met roomkaas o. Ä.

Eenvoudige en heerlijke ontbijtideeën:

 • Pap: voor kinderen die 's morgens niet graag kauwen - omdat havermout goed is voor de darmen en waardevol mineraal en vezels bevat
 • Ongezoete smoothie / milkshake voor de ontbijtsnor
 • Een omelet als een welkome afleiding
 • Volkoren brood met avocado of nootmuskaat en fruit
 • Zelfgemaakte muesli gemaakt van havermout en ongezoete cornflakes met melk en fruit
 • Ei en banaan pannekoeken