Kennis Hoe uien goed snijden?

De heerlijke prei-knollen zijn onmisbaar geworden in de keuken van de meeste landen. Elke Duitse burger per jaar verbruikt bijna 8 kilo . Tien jaar geleden was het slechts 6, 6 kilo - dus de ui is nog steeds erg trendy. Helaas geven pittige groenten je over het algemeen twee uitdagingen:

houd het zo dat het je niet steelt en je je vingers in plaats van de ui.

Huil niet zo erg dat je buren denken dat je grote liefde je net heeft verlaten.

Uien snijden in ringen of stroken is de kleinste uitdaging. Het is moeilijker om fijne kubussen op te roepen: aan de ene kant heb je de juiste apparatuur nodig - en natuurlijk een schone techniek.

Dus je hebt uien goed gesneden

  1. De schil afschilferen Voor kleine uien of uien met een extra dunne schil, is het het beste om ze eerst een paar minuten in koud water te leggen - dit maakt de buitenschil gladder en gemakkelijker af te pellen. Was de ui opnieuw koud na het schillen - dan zullen je ogen geen water geven. Voor het snijden is een fijn getand tomatenmes goed. In elk geval moet je een scherp mes gebruiken - botte messen pletten het uienvlees en het resulterende sap kan de smaak van de ui negatief beïnvloeden, het smaakt dan enigszins zuur.
  2. Halveer de ui en snijd in de lengte door van de wortel naar de bovenkant. Belangrijk: verwijder de wortel van de ui niet, zodat de gesneden stroken niet uit elkaar vallen! Leg de ene helft van de ui met het gladde snijvlak op de snijplank. Houd de ui op een zodanige manier dat uw vingertoppen licht naar binnen gebogen zijn - in de gastronomische terminologie wordt dit de "klauwgreep" genoemd. Dit voorkomt dat je je vingers snijdt - het mes glijdt gewoon naar beneden op de vingerkootjes of enkels.
  3. Snijreepjes Snijd de uienhelft in de lengte in repen vlak voor de wortel - deze worden bij elkaar gehouden door de wortels.
  4. Horizontaal snijden Snijd de ui twee tot drie keer horizontaal tot vlak voor de wortel. Hoe meer strepen je snijdt, hoe dunner de dobbelstenen eruit vallen.
  5. Dobbelstenen Snijd de ui uiteindelijk over de vezel en brei deze in vele fijne blokjes zelf.

Uien goed snijden - extra tips:

  • Gebruik geen houten plank, het absorbeert geuren erg. Gebruik in plaats daarvan een plastic bord - neem best altijd hetzelfde voor het snijden van uien.
  • Kleine anti-traanentruc: snij uien in een transparante plastic zak of in een diepvrieszak - zodat de bijtende dampen niet zo snel ontsnappen.
  • Als u erg gevoelig bent voor uienrook: plaats de gepelde ui in koud water voordat u gaat snijden. Sommige koks nemen een klein slokje water en houden het tijdens het snijden in hun mond.
  • Gesneden uien kunnen meerdere dagen in een afgesloten doos in de koelkast worden bewaard.