Kennis Hoe nuttig zijn Plyometrics?

Eerst en vooral is de Plyometrics-training erop gericht om de sprong en kracht van atleten te vergroten. Het gaat om het bereiken van maximale krachtoverdracht in de kortst mogelijke tijd. De training heeft ook invloed op, onder andere, maximale sterkte en reactiesnelheid. In veel balsporten en in sommige atletiekdisciplines, is een goed niveau van deze vaardigheden erg belangrijk en een vereiste voor een goede prestatie. Vandaag spring je niet meer op trainingsbanken, maar gebruik je zogenaamde Plyo-boxes in Plyometrics- of Plyometrie-Workout. Er zijn zachte en stijve springboxen met een vaste maat, maar ook modulaire systemen.

Plyometrics - de beste basisoefeningen

Met deze korte training train je de dijen en billen in slechts een paar minuten!

  1. Frontale opkomst
    Ga voor een trainingsbank of een stevige stoel staan ​​(alternatief: wandprojectie). Ga vervolgens hurken en zwaai je armen naar achteren. Dan duw je jezelf zo krachtig mogelijk van de grond en spring je op. Ga weer naar beneden of daal af en herhaal. 30 seconden, daarna 10 seconden rust. 3-4 passen. Hoe lager de startpositie vóór de sprong, hoe effectiever deze oefening zal zijn.
  2. Lunge Jump
    Neem een ​​grote stap voor de trainingsbank of -stoel, enz., En draai je rug naar de verhoging. Zet de wreef van de rechtervoet op de bank, enz. Plaats uw handen aan de linker- en rechterkant van de voorste linkervoet op de vloer. Je blik gaat naar beneden. Duw jezelf nu van de grond met maximale explosieve kracht. Verander de positie van de voet gedurende 20 tot 30 seconden. Drie sets per been.
  3. Enkele sprong
    Ook geweldig zijn sprongen op één been: ze zijn o.a. geschikt om de gespierde onbalans tussen het sterkere en het zwakkere been in balans te houden. Hiervoor buigt u het onderbeen van het been naar achteren. Buig laag en spring dan op een kist of bank.