Kennis Hoe nuttig zijn fitness-trackers?

Kortom, moderne fitness- en activiteitstrackers voor atleten en figuurbewuste zijn prima - als je ze correct en verstandig gebruikt.

De voordelen:

+ U logt bijvoorbeeld in: hardloop- en kilometertijden, afgelegde afstanden, stapnummers, verbrande calorieën, lichaamsgegevens zoals hartslag- en lichaamsvetpercentage en nog veel meer.

+ Met een dergelijke tool krijgt u een belangrijk overzicht van uw dagelijkse, sportieve of lichaamsactiviteiten en kunt u daarnaar handelen als u niet zo tevreden bent over één gebied.

+ Dankzij een netwerk met uw computer kunt u uw bezittingen over een langere periode opslaan en meteen prestaties zien.

+ Via verschillende apps zoals 'runtastic' kun je contact maken met gelijkgestemde mensen met virtuele trainingsgroepen en je prestaties vergelijken.

+ Sommige ziekenfondsen promoten ook de geregistreerde training met fitness-trackers.

De nadelen:

- Hoe moderner en veelzijdiger de nieuwe apparaten zijn, des te moeilijker en omslachtiger ze vaak in gebruik worden. Niet iedereen is in de stemming om zich urenlang of zelfs dagenlang te verdiepen in de subtiliteiten van optimale werking van het apparaat.

- In feite kan bij sommige gebruikers iets als een verslavend gedrag worden waargenomen - niet afhankelijk zijn van wat uw fitnesstracker (niet) aan u aangeeft.

- Het constant loggen van uw gegevens neemt natuurlijk iets in beslag, om u zelfs een vrije dag te geven of gewoon geen zin om te trainen.

- De persoonlijke interpretatie van zelfs medische waarden is een moeilijk veld voor leken: speel niet de "dokter"!

- In virtuele ruimte is er geen absolute gegevensbeveiliging . Bescherm uw gegevens zo veel mogelijk - en wees voorzichtig met wat u toevertrouwt aan de virtuele wereld van gevoelige privégegevens.