Weten Hoe weet ik dat ik zwanger ben?

Als je je lichaam goed kent, zul je snel merken dat er iets aan het veranderen is: je voelt je borsten wanneer je beweegt, ze rekken uit en worden nog groter. Je mag geen alcohol drinken. Je voelt je plotseling ziek. Je voelt je op de een of andere manier anders. En je weet ook dat je onbeschermde geslachtsgemeenschap had. Als uw menstruatie stopt, bent u 90% zekerheid. Als u geen fysieke veranderingen waarneemt, maar uw gevoel zegt dat u zwanger zou kunnen zijn, geeft een apotheektest u zekerheid.

Zo kom je te weten of je zwanger bent

  • Een zwangerschapstest in de apotheek of drogisterij kost tussen de 6 en 20 euro. Ze werken allemaal op dezelfde manier. U houdt de teststrip in uw urinestraal - bij voorkeur 's ochtends, als u niets hebt gedronken, dan is de urine meer geconcentreerd - en krijgt u een resultaat met een betrouwbaarheid van 95 procent . Echter, ten vroegste 14 dagen na bevruchting van het ei. Dus als je z hebt. Als u bijvoorbeeld tijdens de vruchtbare dagen onbeschermde seks had op de eerste dag van een maand, kunt u het zwangerschapshormoon HCG in uw lichaam pas 14 van deze maand detecteren.
  • Als u 100% zeker wilt weten dat u daadwerkelijk zwanger bent of niet, kunt u een bloedonderzoek laten doen bij de gynaecoloog of gynaecoloog. Hij kan de zwangerschap al 7 tot 10 dagen na de bevruchting bewijzen.
  • Een echografie om zwangerschap te bepalen is alleen mogelijk in de zesde week na de bevruchting. Dus als u heel snel beveiliging nodig heeft, is de bloedtest de beste methode.