Kennis Waar verdwijnt het vet bij het afvallen?

Tot grote ergernis van alle astrale lichaamskandidaten duurt het vrij lang voordat het lichaam vet verbrandt: na enkele dagen vasten of na ongeveer 30 minuten uithoudingsvermogen, putten de krachtcentrales van onze cellen - mitochondriën en peroxisomen - onze vetopslag uit.

Vet wordt opgeslagen als een skelet van drie vetzuren en de suikeralcoholglycerine. Om onze vetcellen te laten krimpen, moeten deze steigers eerst worden opgesplitst in afzonderlijke vetzuren en per shuttle-dienst door verschillende celruimten worden getransporteerd. Zodra ze in de eigen verbrandingsovens van het lichaam terechtkomen, ondergaan ze de laatste chemische reacties van de zogenaamde ß-oxidatie - van vet is energie!

Dat is hoe je je vetcellen verkleint!

Vet gaat sneller dan omlaag: gewoon een beetje te veel - en de vetcel is rond. En wanneer deze vol is, wordt er gewoon een nieuwe gevormd. Het aantal vetcellen kan dan slechts minimaal worden verminderd. Maar wat u kunt veranderen, is hun grootte - door hun vulling te verminderen. Verhongering van vetcellen met een paar weken crash-dieet zou geweldig zijn, maar werkt helaas niet. Als je ervoor wilt zorgen dat de minus op de schaal echt vet is, houd je dan aan deze drie fatmiller-principes:

  1. Sport, sport, sport! Je komt niet rond voor een regelmatige training. Verander eenheden van uithouding en gewichtstraining 3-4 keer per week gedurende minstens een uur.
  2. Ga naar beneden met de koolhydraten! Verwijder eenvoudige koolhydraten zoals snoep, sappen en witte bloemproducten uit het dieet. Blijf in plaats daarvan bij veel groenten - zowel rauw als gekookt.
  3. Maak een einde aan de routine! Nieuwe ervaringen helpen om vol te houden. Drink z. Probeer bijvoorbeeld voor elke maaltijd een groot glas water, probeer nieuwe sporten uit en prijs jezelf voor het bereiken van doelen!