D! S Tagestipp 27 mei Dus je krijgt geweldige proporties!

Een strakke buik is geweldig, geen vraag. Maar ook armen, benen, borst & Co moet je redelijk trainen! Vandaag laat ik je de basis zien van de hele lichaamstraining.

Enquêtes van de Duitse voedingsvereniging toonden aan dat ongeveer een derde van de Duitse mannen en vrouwen ontevreden is met hun lichaamsaandelen. En zelfs in mijn persoonlijke omgeving zijn er veel mensen die op geen enkel moment ontevreden zijn met uw algehele uiterlijk. De maag is voor het grootste deel van het grootste probleem, maar zoals ik al zei: wat heb je aan een mooi six-pack, terwijl de rest van je lichaam echter optisch helemaal zakt? Rug, borst, kont, benen en armen hebben ook een goede dosis aandacht nodig, dat wil zeggen: krachttraining!

De achterkant

Aan de bovenkant van de lijst moeten je rugspieren zitten. Ze houden je torsokorset stabiel en beschermen de wervelkolom samen met de buikspieren. Het is ook goed om een ​​V-vormig kruis te maken om het op te bouwen.
De beste oefeningen hiervoor: lat en rij trekken aan de uitrusting, pull-ups, diagonaal opheffen van de gestrekte armen en benen in buikligging. Ze hebben ook de 20 beste rugoefeningen

De schouders

Je bovenrug werkt met de schouderhalsriem als tegenstander van de borstspieren. Als de voorkant van het lichaam (borst) sterker is dan de achtersteven, vallen de schouders naar voren en de kofferbak zakt naar boven. Vooral de achterste schouder wordt vaak verwaarloosd. Maar samen met de laterale en anterior deltoïde regio zorgt het voor een ronde, harmonieuze uitstraling van de schouders.
De beste oefeningen hiervoor: tegenvliegen op het apparaat, kabelovergang van voren naar achteren op de trekstang, halterliften in buikligging. Zie ook De beste schoudertraining ter wereld

De borst

Tot een geweldig lichaam omvat ook een goed ontwikkelde borstspieren. Hoe ziet het er uiteindelijk uit, wanneer uw maag echt sterk en gegolfd is - en daarboven opent zich de vallei van tranen? Dus: liep naar de borst!
De beste oefeningen hiervoor: platte en hellende pers met halters en halters, vlinderapparaat. Zie ook De beste borsttraining ter wereld

De benen

Zodat je er niet uitziet als Popeye op stelten: niet alleen de romp netjes pompen, maar ook de benen. Rechte mannen hebben de neiging om sterk gas te geven en de beenspieren volledig te verwaarlozen. Voor de perfecte uitvoering heb je niet alleen een maag als Bruce Lee nodig, maar ook benen zoals Tarzan. Belangrijk: niet alleen de dijen, maar ook de onderbenen gaan goed!
De beste oefeningen hiervoor: squats met barbell, leg press op het apparaat, kalvermachine - en springt van de deep squat. Zie ook De beste beentraining ter wereld

De armen

En last but not least: de armen. Een dikke biceps ziet er alleen leuk uit als je armen over het algemeen goed geproportioneerd zijn. Verwaarloos de rugspieren van de arm niet: de triceps als tegenstander van de armflexor.
De beste oefeningen hiervoor: lange en halter krullen voor de biceps, dips en push-oefeningen (pull tower, dumbbells, SZ dumbbell) voor de triceps. Zie ook de workout Lean, sterke armen
De onderarmen hebben niet per se extra training nodig - ze zijn getraind in de rug-, borst- en bovenarmoefeningen. Misschien wil je van tijd tot tijd iets goeds voor ze doen.
De beste oefeningen hiervoor: ga zitten, pak de halter met beide handen vast. Plaats eerst de onderarmen met de onderkant op de dijen. Open je handen en laat je dumbbell langzaam rollen, sluit dan je handen en rol de paal op. Doe het dan opnieuw - maar zet deze keer de onderrug weer op je benen.

Popstars jurylid en sterchoreograaf Detlef D! Soost schrijft elke dag een zeer persoonlijke tip voor onze speciale mei "Tense Belly". Hij is zelf het beste voorbeeld van hoe je in een zeer korte tijd een droomlichaam kunt maken vanuit een goed gevoed gemiddeld lichaam. Veel tips, trucs en suggesties zijn te vinden in zijn nieuwe boek "Dance yourself fit" (16, 95 Euro, VGS-Verlag).