Bouw snel spiermassa Fit zoals de brandweer

Joachim Posanz is de 'Toughest Firefighter Alive' - geen wonder, zijn training is bijzonder snel te bouwen spiermassa. We laten zijn training van de brandweerman zien - en voor iedereen!

Bouw snel spiermassa - en haal de titel

Een collega sprak 13 jaar geleden met hem, maar eens iets "nieuw, gek" om te proberen - en heeft Joachim Posanz letterlijk geïnfecteerd. Naast de fulltime baan bij de professionele brandweer traint de sympathieke 41-jarige vader van twee kinderen (elf en dertien jaar) sindsdien tot 20 uur per week. De ijver heeft zijn vruchten afgeworpen: de zwaarste brandweerman ter wereld komt uit Göttingen - Oberbrandmeister Posanz is vandaag niet alleen de beste Duitse brandweerman, maar ook Europees en wereldkampioen van de "Toughest Firefighter Alive" (TFA, ).

Probeer het ook!

Als het op fitheid aankomt, geeft Posanz geen leed, omdat hij kracht, topuithoudingsvermogen, snelheid en een goed gevoel voor coördinatie nodig heeft voor de veelgevraagde titel. In wedstrijden zoals het WK 2012 in Sydney met 2500 deelnemers (mannen en vrouwen) uit meer dan 60 landen, wordt de cursus gedeeltelijk voltooid met volledige beschermende kleding en ademhalingsapparatuur (samen ongeveer 25 kg). Trappen over 15 verdiepingen, omgekeerde races met een dummy van 85 kilo, de klimmuren en wanden en sprints met zware jerrycans - dat gaat volledig op de stof in, de titel aspirant wordt alles gevraagd. In onze fotogalerij toont Posanz, die door zijn familie krachtig wordt aangemoedigd, zelfs op internationale kampioenschappen, met welke harde oefeningen hij heeft getraind. En voor nieuwsgierigen is er ook een basistraining die je kunt volgen in Oefening 13, die wordt gepresenteerd door 's werelds zwaarste brandweerman exclusief voor alle lezers van True Fitness Blog.

Bouw snel spiermassa: het trainingsplan van de Firefighter

Hij brandt voor zijn sport, geeft ook Firefighter-workouts voor teams en groepen. Dit is hoe hij traint:
Maandag: 6 km joggen, elke 5 min. Stop met 30 push-ups, 30 seconden sprint, 15 seconden achteruitrijden
Dinsdag: Firefighter Circle Workout (zie fotogalerij)
Woensdag: 20 min. Stepper, 1 uur Krachttraining, 20 sec Oefening per oefening, 10 sec Pauze; herhaal acht keer
Donderdag: 40 min Indoor Interval Cycling, 2 km roeien
Vrijdag: 20 min. Loopband (1 min. Met 12 km / h, dan 1 min. Met 18 km / u). 2 rondes Milon-training (krachtuithoudingsvermogen)
Zaterdag: zie dinsdag
Zondag: 90 min. Voetbal "3 tegen 3"