Tijd veranderen met de winterblues

1. Stressvermindering

Probeer niet in slaap te vallen met onopgeloste conflicten, gedachten over in behandeling zijnde, belangrijke beslissingen of constante bewaking voor de klok en het schema van de volgende dag. Dit maakt je zelf-stress en de druk bevordert helemaal niet het inslapen. Probeer te ontspannen en na te denken over dingen die je zou willen doen of herinner mooie gebeurtenissen.
Bovendien moeten ze 's avonds buitensporige sporten vermijden. Lichamelijke training is gezond en kan het bioritme goed bevorderen, maar na 20.00 uur moet het vrijkomen van adrenaline worden vermeden, omdat dit niet bevorderlijk is voor inslapen.

3. Eigen ritme

Probeer zoveel mogelijk dingen op hetzelfde moment te doen, zoals eten of slapen, zodat het lichaam zich kan aanpassen aan een biologisch ritme. U moet echter afzien van een dutje of middagdutje. De slaapdruk is verminderd en het inslapen op de gewenste tijd is moeilijker.

4. Geen elektronische apparaten

Het gevoel dat een telefoontje of sms op elk moment kan zorgen. Het is niet nodig om midden in de nacht bereikbaar te zijn, als dit van invloed is op de anders ongestoorde slaap.
Hetzelfde geldt voor de laptop, die wordt gebruikt als een werkinstrument en daarom niet in de kamer mag staan. De gedachte aan onafgemaakte zaken of problemen die nog moeten worden opgelost, leidt tot stressvolle situaties.
Bovendien mag de tv niet als slaaphulpmiddel worden gebruikt. Net als alle andere elektronische apparaten, straalt het ongezonde, elektrische stralen uit en het flikkeren van het scherm leidt tot innerlijke agitatie.

5. slaapcomfort

Je moet er zeker voor zorgen dat je comfortabel en comfortabel bent. Leunen kan leiden tot ontwrichting of pijn, die de slaap verstoort.
Overigens zou de temperatuur in de slaapkamer tussen de 15 en 18 graden moeten zijn. Deze temperaturen zijn optimaal voor het afsluiten van het lichaam, het vrijgeven van het groeihormoon en het stimuleren van hematopoëse.
Het licht speelt ook een grote rol. Het slaapinducerende hormoon melatonine komt alleen vrij in het donker en is uiterst gevoelig voor licht. Zelfs een lage lichtinval sluit het werkproces van deze hormonen onmiddellijk af en voorkomt dat u soepel in slaap valt.
Om 's ochtends wakker te worden en wakker te worden, is echter veel licht nodig. De gerichte verlaging van het melatoninegehalte tijdens het staan ​​verhoogt de gemoedstoestand, helpt de slaap-waakcyclus vast te stellen en maakt je fit.