Blootsvoets schoenen 6 modellen in de test

Fivefingers Bikila LS

Conclusie: De Fivefingers met de ongewone look zijn de belichaming van de moderne barefootschoen. Uitglijden is een beetje omslachtig; maar wie zijn tenen heeft uitgezocht maar eerst, zal worden geïnspireerd door de pasvorm. De zool van de speciaal ontwikkelde voor hardlopers Bikila LS is extreem handig. Neodoppen bieden extra bescherming.

Gewicht: 170 g
Maten: 36-47
Prijs: vanaf 89, 00 €

Merrell Barefoot Trail Glove

Conclusie: qua uiterlijk een buitenschoen zonder zool. Waar anders demping en steunelementen zijn, heeft de Trail Glove slechts een licht dempend EVA-voetbed. Dit voelt aanvankelijk ongebruikelijk, kleine hobbels, zoals kiezels of wortels kunnen direct op de zool van de voet worden gevoeld. Maar dat stimuleert de voetspieren - en is de betekenis van de schoen.

Gewicht: 175 g
Maten: 40-48
Prijs: vanaf 100, 0 €

New Balance Minimus Trail

Conclusie: Dankzij de lage hieldemping (straal: ongeveer 4 millimeter) en de Vibram-zool is de Minimus Trail extreem comfortabel en heeft hij geweldige roleigenschappen. Zit zeer strak en stevig op de voet, maar biedt nog steeds veel ruimte in de voorvoet.

Gewicht: 201 g
Maten: 7-13
Prijs: vanaf 36, 00 €

Newton Sir Isaac

Conclusie: De Newton Sir Isaac ziet eruit als een klassieke hardloopschoen. Door de speciale zoolconstructie krijgt u automatisch een sterkere sjabloon tijdens het hardlopen, waardoor de overgang van de hiel naar de middenvoet- of voorvoetloper wordt gecreëerd. Goed alternatief voor diegenen die nog steeds terugdeinzen voor het directe contact met de voet van de Brfoot-schoenen.

Gewicht: 312 g
Maten: 6-15
Prijs: 169 €

Speedster van Nimbletoe

Conclusie: zowel visueel als draagcomfort tamelijk degelijk. Door de verhoogde zool en de speciale veter zit deze mooi in de buurt van de middenvoet, maar de voorvoet heeft iets te veel ruimte gevoeld, de bovenkant kan gladder zijn. Desalniettemin vervult de Nimbletoes de basisfunctie van de barefootschoen: de ene spartelt nauwelijks. Contact:

Gewicht: 260 g
Maten: 4.5-11
Prijs: 139 €

Saucony Hattori

Conclusie: tussenschoen (stralen: 0 millimeter) als aanvulling op de looptraining. De Saucony Hattori is zeer comfortabel en flexibel. Zool op de hiel, grote teen geslepen gewricht en grote teen versterkt om schuren te minimaliseren. Het elastische bovenmateriaal kleeft als een tweede huid aan de voet, klittenband op de hiel en wreef zorgen voor een stevige pasvorm.

Gewicht: 125 g
Maten: 5-14
Prijs: vanaf 59, 95 €